A hurka sütés, hurka sütése némi tapasztalatot igényel
Ki ne emlékezne azokra a gyerekkori időkre, amikor a család összeült és disznóvágás után finomabbnál-finomabb falatokat készített? A hurka sütés, hurka sütése valószínűleg mindenkinek a kedvenc része volt, hiszen kifejezetten ínyenc falatoknak bizonyul a mai napig. Biztosan sokan megjárták azt is, hogy a hurka szétrobbant, mert kiszakadt a bél.
Tény, hogy ettől még a hurka sütés, hurka sütése nem lesz kevésbé sikeres, viszont az esztétikai részen bizony ront. Amennyiben szeretne néhány hasznos tippet arról, hogy miként érdemes ezt a finomságot megsütni, mindenképp olvasson tovább! A legegyszerűbb, ha egy nagyobb tepsiben süti meg, előmelegített sütőben, 170-180 fokon.
Nagyon fontos, hogy úgy helyezze el, hogy a szálak ne érintsék egymást, különben összeragadnak, majd kidurranhatnak. Amit sokan elfelejtenek, hogy sütés előtt meg kell szurkálni egy kicsit a csemegét. Ha ez a lépés kimarad, a hurka sütés, hurka sütése valószínűleg ugyancsak szétrobbanással fog végződni.
Az sem mindegy, hogy mivel szúrja meg. Vékony tűvel ajánlatos, valamint darabonként csupán néhány helyen. Ha ez is megvan, nem maradt más, mint egy kevés vizet önteni alá, ugyanis nem szeretnénk, hogy a tepsihez ragadjon.
A hurka sütés, hurka sütése közel sem olyan bonyolult, mint azt sokan gondolják, viszont jó tudni azokat az apróságokat, amelyek sikerhez vezetnek. Az, hogy mennyi ideig sül, ízléstől függ. Aki puhán szereti, az körülbelül 30 percig kell süsse, akinek pedig jobban beválik ropogósan, annak még plusz 10 perc ajánlott a hurka sütés, hurka sütésekor.