A paleolit szakácskönyv – a köménymag
Hogyan készüljön egy paleolit étel? Milyen alapanyagokat használjunk? Milyen ízesítést kövessünk? Ezekre és a hasonló kérdésekre választ találhatunk a paleolit szakácskönyv segítségével. A paleolit elve szerint a természetes étkezés és mozgás alapvető segítség az egészségünk fenntartásában. Az ételkészítéshez és a szemlélet elsajátításához segítséget nyújt egy jól összeállított, illetve rendszeresen bővülő szakácskönyv. Az alapanyagok és a fűszerek kiválasztása során is a paleo szemlélet elveit vegyük alapul. Használjunk hazánkban előállított, megtermelt, szedett, gyűjtött alapanyagot és főként hazai fűszereket! A fűszerek színesítik és emészthetőbbé teszik az ételeinket. A fűszerhasználat adja meg a konyhánk jellegzetességét. A köménymag különleges ízű fűszer, segíti a hús- és zöldségételeink emésztését, kitűnő ízt ad a sült húsnak, a házikolbásznak, nélküle egy igazi finom káposztaétel elképzelhetetlen. Felhasználható arra is ez a fűszer, hogy paleo túróból egy harmonikus ízű körözöttet készítsünk.