A zabkorpa segít az egészségmegőrzésben
Sok dologról még azt sem tudjuk, hogy ehető, nem beszélve arról, hogy még pozitív élettani hatással is bírnak, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk ezeket. Például a zabról a legtöbbünknek a takarmány jut eszünkbe és legjobb esetben is csak a zabpehely, holott a magvak héja, a zabkorpa is alkalmas emberi fogyasztásra, sőt, még egészséges is.
Tudni kell, hogy a zabkorpa nagyon gazdag rostokban, továbbá nagymennyiségben tartalmaz zsírsavakat, keményítőt, fehérjét és különféle vitaminokat, ásványi anyagokat. Azért, hogy kellően ki tudja fejteni a hatását, fokozott vízbevitelről is gondoskodni kell, de ha ezt betartjuk, akkor a számos hasznos összetevője mind-mind be tud épülni a szervezetünkbe.
Szórhatunk némi zabkorpát a joghurtokba, tésztákba, müzlikbe és főzelékekbe is, de ha otthon készítjük a kenyeret, akkor azt is érdemes lehet gazdagítani ezzel az egészségre pozitív befolyással lévő alapanyaggal. Amennyiben a zabkorpa rendszeres tagjává válik az étrendünkben, akkor szív- és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás tüneteiben is enyhülés vélhetünk felfedezni.