A hajdina gazdag vitaminforrás
Megunta már, hogy az ebéd mindig unalmas? Egy idő után nehéz új ötleteket kitalálni azzal kapcsolatban, hogy mi kerüljön az asztalra köretként. Azonban aki még nem próbálta a hajdina pirított változatát, az most valami különlegességgel kedveskedhet a családjának. Egyre többen döntenek emellett, ugyanis egészséges, finom és tápláló is egyben. Elfelejtheti azt, hogy mindennap szinte ugyanolyan köretet tálal, ugyanis előbb vagy utóbb mindenki megunja a rizs, burgonya vagy egyéb kombinációkat, még akkor is, ha finom.
Az egészséges táplálkozás titka nemcsak az, amit fogyasztunk, hanem az is, hogy mennyire változatosan étkezünk. Ezért nagyon oda kell figyelni arra, hogy mindig valami más kerüljön a terítékre. A hajdina gazdag vitaminforrás és magas az élelmirost tartalma is, éppen ezért remekül be lehet építeni a korszerű étrendbe. A hajdina liszt formájában is felhasználható különféle kenyerek vagy tészták elkészítéséhez. Sőt, régebben kását is főztek ebből a gabonaféléből, amit mára a pirított forma váltott fel.