Az ásványi anyagokban gazdag erdei méz
A hűvösebb idők megérkezésével elindul az eszeveszett hajsza, vitaminok és immunerősítők beszerzése. A legtöbben a természetes anyagokra esküsznek, például a mézre. Az erdei méz különleges ízvilága lehetővé teszi, hogy sokféleképp beépítsük az étrendünkbe. Az erdei mézet a méhecskék a növények levelén található mézharmat összegyűjtésével állítják elő.
Ez a fűszeres ízű finomság rendkívül gazdag ásványi anyagokban, a színe pedig egészen sötét. Javítja az állóképességünket, karbantartja és csökkenti a koleszterint, jótékony hatással van az emésztőrendszerre. Értisztítót és idegnyugtató, emellett tisztítja a légutakat és a vesét. Fogyaszthatjuk önmagában, de alkalmas sütemények, desszertek édesítésére, tökéletes limonádéba, tejbe vagy forró italokba. Remekül passzol pácokhoz, pikáns ízt kölcsönözve a fogásoknak. Az erdei méz még kenyérre kenve is különleges ízélmény. Az egyik legritkább mézfajta. Ennek a típusnak a begyűjtése általában ősszel történik. Az idény utolsó pergetése a legtöbb méhészetben.