Hajgöndörítés hajvasaló segítségével
Mi nők egyik nap azt szeretnénk, hogy egyenes legyen a frizuránk, míg a másik nap azt, hogy a fürtjeink hullámokban terüljenek szét a vállunkon. Szerencsére van egy eszköz, amivel mind a két lehetőséget gyorsan és otthon is elérhetjük. A hajgöndörítés hajegyenesítővel első hallásra őrültségnek tűnhet, hiszen ez a készülék a haj simítására szolgál. De azok a lányok, akik nem akarnak extra pénzt költeni hajsütővasra, alkalmazkodtak ahhoz, hogy egy hajegyenesítőt használjanak a hajgöndörítéshez. Ezt az eljárást fontos tiszta hajon elvégezni.
Ha azt szeretné, hogy fürtjei minél tovább tartsanak, használjon habot. Hogy megvédje a hajszálakat a hőtől, speciális terméket is alkalmazhat. Ez lehet spray vagy balzsam. Ezután a hajat megfelelően ki kell fésülni. Kezdje a frizura készítését hátulról, így könnyen korrigálhatja a tincsek vastagságát. Legyen óvatos a hajegyenesítő használatakor. Bár úgy készültek, hogy ne okozzanak égési sérüléseket, kerülje, hogy a forró lemezek a fejbőréhez és az arcához érjenek a hajgöndörítés során.
Milyen élelmiszereket fogyasszunk ősszel?
A táplálkozási szakemberek újdonságként tálalhatják a szezonális étkezés fogalmát, holott ezt a rendszert még nagyanyáink és dédanyáink is használták. A szezonális étrendek közé tartoznak az úgynevezett nullkilométeres élelmiszerek, amelyek a régiónk termését jelentik, tudhatjuk meg a colore.hu honlapot böngészve. Azzal, hogy a közelben termesztett termékeket fogyasztunk, csökkentjük a termelő és a vásárló közötti távolságot, így nemcsak frissebb, de gyakran megfizethetőbb termékhez jutunk, tudhatjuk meg a colore.hu cikkében.
Ha olyan zöldségeket, gyümölcsöket, bogyókat és gombákat tudunk vásárolni vagy szedni, amelyek a lakóhelyünk közelében teremnek, akkor ezeket érdemes az őszi étrendbe belefoglalni. Ilyen például a tökmag, amit az emberi táplálkozás egyik legrégebbi élelmiszerének tartanak. Egészségügyi előnyeit tekintve, a magnézium és a többszörösen telítetlen zsírsavak tartalma tekintetében tartja a rekordot. A magokat levesekhez adhatjuk, de előételként is elkészíthetjük a kedvenc fűszereinkkel, írja a colore.hu.