A lágy víz ma már előállítható
Földünk felületének tekintélyes részét víz borítja. Ennek ellenére arányaiban kevés az, ami felhasználható belőle, hiszen jelentős hányada sós. Azonban az édesből sem használható gond nélkül a teljes mennyiség.
A háztartási gépeknek a lágy víz használata a legideálisabb. Talán nem is gondolnánk, de rengeteg vita folyik az emberek között arról, hogy milyen különbség van a kemény és a lágy víz között, azonban előfordul, hogy néha olyan hírek kapnak szárnyra és terjednek szájról-szájra, illetve billentyűzetről-billentyűzetre, amelyeknek sajnos semmi valóságalapjuk nincs. Tulajdonképpen a különbség a kemény és a lágy víz között abban nyilvánul meg, hogy az utóbbi nélkülözi azokat az összetevőket, amelyeket az első tartalmaz. A kemény vízben szereplő anyagok lerakodása eredményeképpen jelenik meg a vízkő.
A lágy víz használatával nem lesznek gondok a vízkővel, hiszen hiányoznak azok az összetevők, amelyek ezt elősegítenék. Ma már vannak olyan rendszerek, amelyeknek a segítségével ez előállítható, így rengeteg háztartási gép meghibásodását előzhetjük meg.