Mennyire érzékeny a márvány bevonatos serpenyő?
Napjainkban a konyhaművészet gyakran mellőzi a zsiradékok használatát. A márvány bevonatos serpenyő lehetővé teszi, hogy néhány csepp olívaolajjal elkészítsünk több személyre szóló fogásokat.
Ezeknek az eszközöknek a kinézete modern, miközben használatuk praktikus. Sokan azért választják, mert a serpenyők gyártása közben nem használnak fel káros vegyi anyagokat, így a főzés során sem fog tudni beleoldódni a készülődő ételbe, nem úgy, mint más termékek.
A márvánnyal a gyermekeknek is tudunk főzni, ráadásul a tisztítása is sokkal könnyebb, mint a hagyományos daraboké. Vásárlás után mossuk el egyszer mielőtt a főzésre kerülne a sor, így a boltban vagy a polcon rákerült szennyeződések eltűnnek. Nem kell nagy mosásra gondolni, egy kevés mosószerrel dörzsöljük át, majd leöblítjük.
Bár azt hinnénk róla, hogy törhetetlen, erre a márvány bevonatos serpenyőre ugyanúgy kell vigyázni, mint a többire, mert megkarcolódhat. A tapadásmentes felülete nem szereti a túlhevítést és azt sem, hogyha hirtelen leöntjük hideg vízzel.