
Természetes vitaminbomba a szűretlen almaecet
A fanyar ízéről és egészségügyi előnyeiről ismert termék egyre népszerűbbé vált a főzésben és étrend-kiegészítőként. A szűretlen almaecet évszázadok óta használatos természetes gyógyszerként és egészséges főzési alapanyagként. Ízesíthető vele az ízetlen étel vagy saláta.
Hogyan állítják elő ezt a természetes vitaminbombát? A szűretlen almaecet erjesztett alma felhasználásával készül. Az alma általában két erjesztési folyamaton megy keresztül és a második után jön létre az almaecet, köszönhetően az ecetsavat előállító baktériumoknak. A szupermarketben vagy az online áruházakban gyakran kétféle almaecettel találkozhatunk. Ezek a szűretlen almaecet, ami gyakran zavaros és a szűrt almaecet, ami nem az.
Az egyetlen lényeges különbség közöttük, hogy a szűretlen almaecet még mindig tartalmazza az úgynevezett anyaecetet. Az anyaecetet az erjedési folyamat során ugyanazok a baktériumok képezik, amelyekből az ecetsav keletkezik. Próbáld ki és add hozzá olyan finom receptekhez, mint a vegán jákafa fasírt!